SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization som betyder Søgemaskineoptimering på dansk. SEO handler om at lave søgemaskineoptimering på hjemmesider, som giver nogle bedre placeringer på google i søgemaskinen. I dette blogindlæg vil du lære mere om SEO så du kan lære selv at få de bedste placeringer i google med hjælp af SEO.

Sådan laver du SEO på en hjemmeside i 2020

Her på SEOworks har vi lavet en guide til hvad SEO er og hvad SEO betyder i praksis. Vi opdatere løbende artiklen for at få de nyeste og bedste tips til SEO som kan få din hjemmeside i top på google og deres organiske søgeresultater.

Hvad er SEO?

SEO betyder som sagt Søgemaskineoptimering, som hjælper med at give bedre placeringer og mere synlighed på Google. Der er utroligt mange ting der spiller ind såsom søgeord som du ønsker at din hjemmeside findes på, når dine kunder søger efter dine produkter eller services på Google, til linkbuilding og meget, meget mere. Det graver vi dybere i nu.

Hvad betyder SEO?

SEO betyder Search Engine Optimization som kan læses på Wikipedia hvilket på dansk betyder søgemaskineoptimering. Dog bliver det ofte forkortet til både SEO, søgeoptimering og lignende forkortelser. Men SEO betyder helt generelt at man skal optimere sin hjemme, så Google og de andre søgemaskiner kan aflæse dit indhold bedst muligt og derved sikre at det bedste indhold vises for læserne og de kommende besøgende på din hjemmeside, så der kommer flere af dem.

Hvis man ønsker at få mange besøgnede fra Google, så er det vigtigt at man får lavet SEO på sin hjemmeside, for at sikre at netop DIN hjemmeside vises frem for konkurrerende hjemmesider. SEO er ikke bare noget man kan arbejde med i et par dage, for for at få de bedste placeringer på Google, så er det vigtigt at du forsætter med at arbejde med det, så dine konkurrenter ikke kommer foran dig.

 SEO Strategi til Top-Placeringer på Google

For at få den bedste SEO strategi så du kan opnå Top-Placeringer på Google, så er det vigtigt at du har en god grundviden indenfor søgemaskineoptimering. Den grundviden vil jeg nedenfor hjælpe dig med at få med 3 simple ting du skal være opmærksom på når du laver SEO på din hjemmeside.

På nedstående billede vil du se at jeg har søgt efter ”Bukser”. Her vil du som de første se annoncer for bukser med Google Ads, som Google reelt set viser som de øverste placeringer på Google.

SEO

Men på nedstående billede vil du se det øverste organiske søgeresultat når man søger på Google. Her vil du også se at siden ikke er markeret som ‘*Annonce” hvilket betyder at det er denne side som Google mener er mest relevant når man søger efter bukser. Denne placering er yderst værdifuld for Zalando da en stor del af de besøgende på deres hjemmeside finder dem ved at søge efter Bukser og scrolle ned til de organiske søgeresultater i stedet for at vælge reklamerne, da det giver den bedste brugeroplevelse for de besøgende.

SEO Øverst på Google

SEO Øverst på Google

Teknisk SEO

Spørger du efter” Hvad er teknisk SEO?” så er du havnet det rette sted. Det tekniske SEO er det som hjæper Google med at få søgemaskinen til at læse indholdet på din side bedst muligt, så det kan henvise præcist din målgruppe til det indhold du har lavet på siden.

Du vil løbende få besøg af Google i form af en GoogleBot som ”scanner” bedre kendt som ”Crawler” hvorefter den besøger alle de sider du har på hjemmesiden. Dette hjælper nemlig Google med at forstå hvad for noget indhold du har, så den kan vise netop det til den korrekte målgruppe som søger efter dine søgeord.

Indhold

Dit indhold på hjemmesiden er noget af det vigtigste for at få lavet den bedste SEO på din hjemmeside. Det er nemlig ikke for sjov at SEO bureauer kalder det for ”Content is king” for det er netop hvad det er. Dit indhold på din hjemmeside spiller nemlig en væsenlig faktor i forhold til dine placeringer på Google når du laver Søgemaskineoptimering. Når der nævnes indhold, så gælder det alt lige fra Produkttekster, blogindlæg, artikler, guides, billeder og alt der kan være indhold på en hjemmeside.

For at lave det bedste indhold, så kan du starte med at finde et problem du gerne vil løse. Her kan du så besvare alle de spørgsmål som du selv ville have med netop dette problem, som dine læsere sikkert også gerne vil have besvaret. Her bør du sikre at der er gode overskrifter og teksterne er sat pænt op, så de både er let læselige for Google, men især for dine læsere

Links og Linkbuilding

Links og linkbuilding er også en stor del af SEO. Et link er det du klikker på, for at komme over til en ny hjemmeside eller til en anden side på den hjemmeside du allerede er på. Jo flere links du har, der henviser til din hjemmeside, jo mere populær fortæller det Google at din hjemmeside er. Google har over 200 ranking faktorer som de aflæser for at vide om en hjemmeside skal have gode eller dårlige placeringer, og her er Links én af dem. Så her bør du arbejde på at få så mange links henvist til din hjemmeside, for at fortælle Google at din hjemmeside er værd at besøge.

Hvordan laver man linkbuilding?

For at lave det såkaldte linkbuilding, så er der mange forskellige strategier. Nogle vælger at købe links, mens andre vælger at skabe organiske links, som kommer helt naturligt ved at man har skabt godt indhold, som er værd at henvise til. Køb links hvis du vil være sikker på at få links her og nu, som bliver købt i form af guest posts eller Sponsorerede blogindlæg.

SEO spørgsmål – FAQ

SEO spørgsmål - FAQ

SEO kan virke som et stort og uoverskueligt emne, så derfor har vi lige lavet en lille FAQ til at hjælpe med de typiske spørgsmål om SEO.

Hvad betyder SEO?

SEO er en forkortelse af det engelske Search Engine Optimization som på dansk kaldes for Søgemaskineoptimering.

Hvor hurtigt virker SEO?

Der er mange der gerne vil vide hvor hurtigt virker SEO. Dette er dog umuligt at svare på, for det afhænger fuldstændigt af hvilken niche din hjemmeside er i, hvilke tiltag du har gjort i forhold til din Søgemaskineoptimering osv. Dog kan nogle tiltag tage et par dage, hvorefter du vil se resultater, mens andre kan der gå flere uger eller endda måneder, før du begynder at se nogle mærkbare resultater.

Hvad er Linkbuilding?

Linkbuilding er ordet man bruger for den måde man arbejder på at få links til at henvise til din hjemmeside fra andre hjemmesider. Det er utrolig vigtigt at du sørger for at arbejde på din linkbuilding til din hjemmeside, hvis du vil øverst på Google.

Hvad er links?

Links som ovenfor er nævnt i Linkbuilding arbejdet, er de såkaldte hyperlinks som henviser til en anden hjemmeside. Der findes både interne links og eksterne links, hvor de interne links er dem du har på din egen hjemmeside, som henviser til andre sider eller artikler på din hjemmeside (se dette eksempel: ”SEOworks.dk” som henviser til vores forside), mens eksterne links er dem du får fra andre hjemmesider til din.

Hvis du ønsker at få flere links til din hjemmeside eller dine kunders hjemmeside, så kan du kontakte mig på Mark@seoworks.dk eller oprette en konto her på SEOworks.

Mvh

Mark fra SEOworks.

SEOworks