Hvad var Jubii? Få svar her

Jubii var i 0’erne en af de største portaler indenfor alt lige fra Søgemaskine, til mails og kataloger. Den blev startede af de 3 danske iværksættere, nemlig Martin Thorborg, Henrik Sørensen og Kasper Larsen og blev i efteråret 2000 solgt til de store Lycos og skulle blive en del af deres verdensomspændende netværk af søgemaskiner og portaler. Desværre for Lycos, så gik det ikke helt som de havde drømt om, og røg tilbage på danske hænder i januar 2009 da Lycos lukkede størstedelen af deres Portaler ned.

Hvad var Jubii?

Hvad er Jubii

Hvad er Jubii

Jubii blev startet helt tilbage til da internettet lige var kommet frem, af iværksætterne Martin Thorborg, Henrik Sørensen og Kasper Larsen.
De startede Jubii lidt som man i sin tid startede Yahoo i USA, hvor man fremviste de bedste hjemmesider med et katalog. Udvalget af gode hjemmesider var yderst begrænset, så det var en lettere opgave end det ville være idag.

Efter noget tid kom Jubii med deres 3 forskelllige Søgemaskiner som de er mest kendt for: Jubii’s katalog, Jubii’s globale søgning og sidst men ikke mindst Jubii’s super søger.

  • Jubii’s traditionelle søgning 
  • Jubii Super søger (en dansk Robot)
  • Jubii Globale Søgninger (En international robot) 

Jubii er idag knap så langt fremme med snuden, og man høre ikke så meget omkring dem mere.

For at få Jubii til at løbe rundt i tidernes morgen, begyndte de i 1996 at indføre bannerreklamer på deres hjemmeside, som man kan læse her.

Jubii idag?

Jubii blev som sagt solgt i 2000 til Lycos Europe, hvor de efter 9 år blev solgt d. 1 januar 2009 til danske hænder hvor Peter Post Lundsgaard var direktør indtil 2013 hvor Jubii blev overtaget af de NordJyske Medier som forsat er ejere af Jubii.

Jubii er stadig kørende og er stadig en relativt stor virksomhed, men er ikke i nærheden af det som ambitionerne var ved opkøbet i første omgang.

Læs også vores artikler om Linkbuilding eller SEO